Grip o refredat, quina és la diferència?
Descobreix la parafarmàcia Sant Eloi, la més gran d'Andorra amb el millor preu en més de 22.000 productes de les marques més reconegudes. Sant Julià de Lòria
farmacia andorra, parafarmacia barata, productes parafarmacia andorra, compres andorra, preus ajustats andorra, preus barats andorra, parafarmacia andorra
16888
post-template-default,single,single-post,postid-16888,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Grip o refredat, quina és la diferència?

grip-costipat

Grip o refredat, quina és la diferència?

Any nou, tos nova? Tindré un refredat o és la grip? És una de les èpoques de l’any propícia per patir refredats i grip. Tots dos processos són infeccions que, encara que comparteixen certes característiques, són malalties diferents. Coneixes en què es diferencien?

Com diferenciarlos

La grip és una malaltia respiratòria aguda causada per un virus i és més greu que el refredat. La porta d’entrada d’aquest és respiratòria. El virus es contagia per mitjà de les gotetes procedents de la tos i esternuts de les persones infectades. El seu període d’incubació és d’aproximadament 48 hores. La malaltia apareix entre 48 i 72 hores després d’haver estat infectat. La grip és una malaltia molt contagiosa que es transmet ràpidament.

Quins són els símptomes?

En la grip els símptomes més comuns són: febre alta (fins a 40ºC), mal de cap, mal de coll, dolors musculars, tos seca, feblesa i cansament. Altres símptomes menys freqüents són ulls plorosos i dolorosos, congestió nasal i moqueig.

En el refredat els tres símptomes més freqüents són; degoteig nasal, congestió nasal i esternuts. També pot aparèixer irritació ocular, mal de coll i tos.

Quina és la seva durada?

Si no hi ha complicacions la durada dels símptomes gripals és entre 5 i 10 dies. La febre sol durar entre 3 i 5 dies. Altres símptomes poden allargar-se fins a les dues setmanes com la tos seca i el cansament.

En el refredat la durada sol ser d’una setmana, podent quedar una tos residual d’un parell de setmanes.

Quin és el tractament a seguir?

En la grip només es tracten els símptomes de la grip; és a dir, s’administren medicaments que milloren l’estat general del pacient: antitèrmics que redueixen la febre i en casos de tos seca persistent, un antitusígen. Altres mesures molt útils són el repòs al llit, hidratació (més de dos litres de líquid al dia), inhalacions de vapor d’aigua calenta i banys tebis per baixar la febre.

La utilització d’un tractament antiviral específic per al virus de la grip no és molt comuna i l’eficàcia és dubtosa. Existeixen alguns fàrmacs antivírics que únicament s’administren en casos específics.

En el refredat comú el tractament és similar al de la grip. El refredat es resoldrà sol i els fàrmacs (analgèsics) no acceleren la seva curació, únicament milloren els símptomes. És important hidratar-se prou per facilitar l’eliminació de secrecions nasals.

És important saber que els antibiòtics no tenen cap utilitat i no estan indicats en la grip ni el refredat.

Tags:
,