Eau de toilette o eau de parfum, quina és la diferència?
Descobreix la parafarmàcia Sant Eloi, la més gran d'Andorra amb el millor preu en més de 22.000 productes de les marques més reconegudes. Sant Julià de Lòria
farmacia andorra, parafarmacia barata, productes parafarmacia andorra, compres andorra, preus ajustats andorra, preus barats andorra, parafarmacia andorra
16865
post-template-default,single,single-post,postid-16865,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,no_animation_on_touch,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Eau de toilette o eau de parfum, quina és la diferència?

eau-de-toilette

Eau de toilette o eau de parfum, quina és la diferència?

Eau de toilette o eau de parfum; què diferencia un de l’altre? què ens ofereix cadascun? quin producte és millor a raó de qualitat-preu? 

La principal diferència entre un eau de parfum i un eau de toilette podríem dir que és la concentració de l’essència aromàtica. En el cas d’un perfum, reconegut amb les sigles (EdP), serà major que en un eau de toilette (EdT).

L’essència aromàtica és la mescla d’ingredients que caracteritza a la fragància. Aquesta no sol variar dins d’una mateixa fragància, ja sigui en EdP o en EdT, però si hem de tenir en compte que probablement no aguantin a la pell de la mateixa manera. Pot ser que l’aroma canviï a la nostra pell de la mateixa manera que canvia d’una pell a una altra.

A part de l’essència aromàtica, un flascó de fragància està format per olis i almescs que actuen com a fixadors dissolts en grans quantitats d’alcohols, fenols, èters, etc. La major quantitat d’alcohol o d’olis dependrà de si es tracta d’un Edp o d’un EdT. Els eau de parfum tenen un major contingut en fixadors i, per tant, menor quantitat de dissolvents volàtils com l’alcohol. Els eau de toilette en canvi, tenen més quantitat de dissolvent i menys olis. Això fa que en general un EdP duri a la nostra pell mes temps que un EdT, podent notar-se fins hi tot després de donar-nos una dutxa o bany.

Aquestes diferències com afecten a l’ús d’un o un altre?

Els perfums no són recomanables a l’estiu o èpoques o llocs calorosos i en els quals ens exposem al sol ja que els seus agents fixadors taquen la nostra pell si aquesta està en contacte permanent amb el sol. Els eau de toilette també poden tacar-nos la pell ja que també contenen olis fixadors i alcohols, però per estar en menor mesura, les fragàncies estiuenques solen ser sempre eau de toilettes.

Un eau de parfum ens proporciona una fixació de la fragància a la nostra pell molt duradora, però en tenir gran quantitat d’olis fixadors i pocs dissolvents volàtils aquesta fragància solament s’apreciarà en distàncies curtes. Al no evaporar-se amb facilitat aquest durarà més en la nostra pell però desprendrà olor en un àrea mes reduïda que el eau de toilette. El eau de toilette, per contra, té una gran quantitat d’alcohols i dissolvents que amb gran rapidesa s’evaporen deixant després de nosaltres un rastre a fragància molt ampli, però que ens durarà poc temps.

Per tant l’elecció entre EdP i EdT és molt personal i ha de basar-se en l’ús que vulguem donar-li a aquesta fragància en concret. Pot ser que per a estiu preferim eau de toilettes però per a les temporades fredes un perfum.

Per què el eau de parfum és sempre més car?

Partim de la base que una petita aplicació de perfum ens durarà a la pell el mateix o més que una major quantitat d’eau de toilette. La quantitat d’essència aromàtica (que és el que diferencia a un perfum d’un altre, i ho fa millor o pitjor) és major en el cas dels perfums. Per aquestes raons, entre altres vinculades al marketing, packaging, etc. del producte,  el perfum és sempre mes car que un eau de toilette de la mateixa fragància i la mateixa grandària.

Ara ja saps què és què en perfumeria i sol et toca escollir quin producte s’ajusta millor a les teves necessitats.